Český pohár Roudnice 2018

28.05.2018 11:34

První letošní závod Českého poháru ve sprintu se uskutečnil třetí víkend v květnu na atraktivní umělé dráze v Roudnici nad Labem. Zde se konalo soustředění našich závodníků před 14 dny, takže byli na záludnosti tratě velice dobře připraveni. Závodu se zúčastnila i skupina nováčků a nepočínala si nijak špatně. Ačkoliv většina z nich do bojů  o medaile nezasáhla, nikomu to nijak nevadilo, jejich hlavním úkolem bylo sbírání zkušeností, a to se naštěstí dělo měrou vrchovatou. Naopak skupina dospělých pomýšlela na mety nejvyšší. Závod singlkanoí byl tradičně velice dobře obsazen, na startovním roštu nechyběli jak aktuální mistr světa ve sprintu Ondřej Rolenc, tak ani mistr evropy Vláďa Slanina a s ním další 4 medailisté z MS a ME. Nejlepší z Pardubáků byl tradičně Ondřej Rolenc, který ve finálovém závodě skončil na druhém místě. Překvapením závodu bylo nejenom 2. místo Honzy Šťastného v kvalifikaci, ale i jeho 5. místo ve finále. Pro  veterána českých tratí velice slibný výsledek. V kategorii deblkanoí posádka Suchánek - Rolenc obsadila velmi kvalitní 2. místo.

Po hlavním závodě se jel tradiční Roudnický Boat Cross, závod kde startují 4 lodě v jedné trati. Do finálové jízdy singlkanoí se probojovali hned dva pardubičtí zástupci Rolenc se Šťastným. Překvapivě lépe ve finálové jízdě dopadl Šťastný, který zkušeným výkonem v druhé části tratě předjel svoje soupeře a nestačil pouze na prvního Láďu Slaninu.

Nedělní závod se jel jako MČR ve sprintu, kde obhajoval titul Ondřej Rolenc. Bohužel ve velice dobře obsazeném závodě titul mistra ČR neobhájil, když se musel sklonit před fenomenálním výkonem Ládi Slaniny, který deklasoval celé startovní pole vynikajícím časem z říše snů. Čas, který by v kategorii kajakářů stačil na celkové 5 místo!! Šťastný postoupil do finále, kde po nepovedené jízdě skončil na pěkném 8. místě. Posádka Suchánek – Rolenc po nepodařené jízdě skončila až na 3. místě a ani ta do Pardubic sprintový titul nepřivezla.