Veltrusy 2011

02.07.2011 17:13

    O víkendu se na uměle vytvořené slalomové dráze ve Veltrusech sešlo početné sjezdové pole závodníků a pardubický oddíl u toho nemohl chybět,  jelikož v sobotu se jelo o mistrovské tituly ve sprintových hlídkách a Pardubice po úspěšných bojích na Čeňkově Pile odjížděly jako favorité. Ovšem počasí vůbec nenapovídalo tomu, že se nacházíme na začátku července a lidé na břehu sledovali závod v čepici, rukavicích a zimní bundě.

Nejprve se v sobotu jel samotný závod ČP ve sprintu, kde opět suverénně zajel v kategorii v C1muži čerstvý druhý vicemistr světa ve sprintu Ondřej Rolenc a soupeřům nedal šanci, protože zajel dvě velice vyrovnaná kola. Druhé místo patří Tomáši Kejlíčkovi, který v druhé jízdě zaznamenal zrychlení o téměř dvě sekundy a odrazil útok Lukáše Novosada z Č. Krumlova. Na čtvrtém místě se umístil trenér pardubického oddílu Jan Šťastný. Tito tři výše zmiňovaní si zajistili účast ve hlídce Pardubice A. Dále na 23. místě skončil Filip Šťastný. Boj o hlídku B se uskutečnil mezi Jaroslavem Suchým a Radkou Valíkovou, který příznivěji vyšel pro Radku. V kajaku žen skončila na 7. místě Radka Valíková, ale v kategorii singlkanoistek se jí dařilo podstatně lépe a jako čerstvá vicemistryně světa ve sprintu potvrdila svoji sílu a s přehledem vyhrála o 8 sek. V závodě deblkanoistů se děla spoustu zajímavých momentů. Ondřej Rolenc s Janem Šťastným spolu porazili zbytek startovního pole a zajistili míst ve hlídce Pardubice A. Porazili tak i mistry Evropy z letošního roku Michala Šrámka a Lukáše Tomka. Na pátém místě se umístil Jiří Irain a Jan Šantora a na desátem místě Lukáš Uncajtik s Davidem Lisickým, tyto dvě posádky si zajistili také místo v hlídce Pardubice A. Složená posádka Jaroslav Suchý a Tomáš Kejklíček skončili na 12. místě.

Odpolední závod hlídek přinesl další medailové úspěchy a Pardubice potvrdily, že jsou nejlepším kanoistickým oddílem. Trio Rolenc, Kejklíček, Šťastný s přehledem zvítězili o 4 sekundy před druhým družstvem z Č. Krumlova. Hlídka B ve složení Šťastný F., Uncajtik a Valíková skončili na 6. místě a porazili. Také v kategorii delkanoistů diktovali tempo opět borci z Pardubic a získali toho dne již druhé zlato z MČR hlídek ve sprintu.

V neděli Tomáš Kejklíček vystřídal na čele výsledkové listiny Ondřeje Rolence, na čtvrtém místě opět dojel Jan Šťastný. Lukáš Uncajtik skončil po chybě až na 21. místě tesně následován Filipem Šťastným (25. místo). Pro nováčka Jardu Suchýho si sáhnul místní vltavský čochtan, takže Jarda okusil teplotu Vltavy. V kajaku žen se Radka Valíková posunula o jednu příčku vpřed, tudíž na 6. místo. Na singlkanoi opět vyhrála rozdílem třídy před dvojnásobnou mistryní Evropy Hanou Peterkovou. Na deblkanoi si lépe než v sobotu vedla posádka Lukáš Uncajtik a David Lisický a dojeli na pěkném 4. místě