Kamenice 2011

25.04.2011 10:44

 

První Český pohár v závodech na divoké vodě se uskutečnil na řece Kamenici v úseku Plavy – Jesenný. Jak bývá na Kamenici zvykem, mohli se pardubičtí sjezdaři v mrazivém počasí zahřát alespoň adrenalinem, který na ně čekal v podobě peřejí známých jako „Pomníček, Prádelna, Soutěska či Tobogán“. Tento pětikilometrový úsek patří vůbec k tomu nejlepšímu, co se v Evropě na divokých vodách jezdí a ani zde se Pardubáci neztratili.

V sobotním i nedělním závodě opět získal zlato suverénní Ondřej Rolenc a potvrdil pozici nejlepšího singlkanoisty v ČR a bez problémů se nominoval na nadcházející mistrovství Evropy v bosenském Kraljevu. Dalším čerstvým reprezentantem se stal Tomáš Kejklíček, který se po sobotní smůle v podobě zlomeného pádla v neděli vzepjal k výbornému výkonu a obsadil 3. místo těsně před oddílovým kolegou Lukášem Uncajtíkem. V závěsu za nejlepšími zůstal Honza Šťastný, který obsadil solidní 7. místo. V kajaku žen skončila Radka Valíková na pěkném 3. místě a potvrdila tak, že na divoké vodě umí a udělala tak další důležitý krok k účasti na ME v Kraljevu. Standardním výkonem v deblkánoích byly dvě třetí místa posádky Uncajtík – Lisický, kteří se sice s divokou vodou Kamenice trochu prali, ale ukázali, že i když nepatří na takto těžké a technické trati k favoritům, dokážou i zde bojovat o stupně vítězů. Největší smůlu měla ale posádka Mornštejn – Veselý, která se v sobotním závodě pohybovala okolo druhé pozice, až právě k zmiňovanému „tobogánu“. Zde došlo při jednom z řídících záběrů k natržení mezižeberních svalů  háčka Romana Mornštejna. Klukům se sice podařilo závod dokončit, ale propadli se až na nešťastnou čtvrtou pozici. Po následném vyšetření musel přivolaný lékař konstatovat stop pro nedělní závod a dost možná i pro celou letošní sezonu. Součástí závodů na Kamenici byly také nominační závody v raftingu, kde posádka Uncajtík, Šťastný, Havlíček a Daněk vyhrála suverénně oba závody a nenechala nikoho na pochybách, kdo bude letos vévodit závodům v raftingu.

I přes nešťastnou událost posádky Mornštejn - Veselý se pardubičtí závodníci rozhodně neztratili a v podstatě všichni velice slibně vykročili vstříc postupu na ME v bosenském Kraljevu, které se pojede v termínu 12.-15. 6. 2011.