Kanoista roku 2014

18.01.2015 21:11

Kanoistou roku neolympijských disciplín roku 2014 je Ondřej Rolenc

Ve čtvrtek 15. ledna roku 2015 se v Olomouci vyhlašoval oficiální Kanoista roku za uplynulý rok a druhý den v pátek se vyhlašoval Kanoista roku pro sekci divoká voda, tudíž pouze pro vodní slalomáře a sjezdaře.

Na čtvrtek obdržel V.I.P. pozvánku mistr světa ve sprintu z italské Valtelliny Ondřej Rolenc. Sportovci se usadili do sálu a večerem je provedli moderátoři David Knebel a Tomáš Hanák, během večera sportovci mohli shlédnout videa za uplynulý rok a poslechnout si kapelu během vyhlášení. V anketě v neolympijské sekci kanoistiky vyhrál podle očekávání pardubický Ondřej Rolenc, který v uplynulé sezoně získal titul mistra světa ve sprintu, titul vícemistra světa v dlouhém sjezdu a dvě stříbrné medaile ze závodu hlídek. Za fenomenálním Rolencem se umístili deblkanoisté Rygel- Veselý a na třetí příčce se umístil Kamil Mrůzek.

Celkovým kanoistou roku se stal rychlostní kanoista Josef Dostál, před vodním slalomářem Jiřím Prskavcem. Večer pro závodníky a funkcionáře byl připravený raut.

Druhý den se konal Kanoista roku pro širokou veřejnost s doprovodným programem vytvořeným i několika reprezentanty, zajímavými videi a v anketě hlasovali závodníci, trenéři a vedoucí oddílů, podle toho také anketa dopadla a spíše než výsledky rozhodly jisté sympatie k závodníkům nebo původ kanoisty, proto výsledky byly překvapivé, Ondřej Rolenc v anktětě sjezd-senioři zvítězil, ale v celkové anketě zvítězil Jiří Prskavec a za ním nebyl právě Rolenc, ale Rygel s Veselým.

Fotogalerie: Kanoista roku 2014