Kondiční soustředění v Ramsau

18.01.2015 21:14

Lednové soustředění v Ramsau

Jen den poté, co se vyhlásil Kanoista roku 2014 v Olomouci odjížděla česká sjezdová reprezentace na soustředění do rakouského Ramsau. V České republice bylo při odjezdu deštivo a asi deset stupňů nad nulou, po cestě bylo ovšem velmi proměnlivé, když na hraničním přechodě za Dolním Dvořištěm nás chytla sněhová vánice, silničáři nebyli schopni vozovku udržet v bezpečném stavu a patnácti kilometrový úsek jsme projížděli sotva rychlostní 30km/hod. Toto počasí a vozovky plné sněhu nás potkali ještě asi 40km před určeným místem dojezdu s tím rozdílem, že už byla tma a přejížděli jsme přes Pyhrn pass, po sjezdu z kopce bylo opět deštivé počasí.

Do Ramsau jsme v pořádku dojeli, ale poslední stometrový výjezd k ubytování po zledovatělé a sněhové cestě se nám stal osudným a museli jsme nasadit sněhové řetězy, což klukům zabralo nějaký čas, ale nakonec jsme v pořádku dojeli.

V Ramsau nás uvítali naprosto luxusní apartmány, které jsou kousek od stopy, bohužel počasí není tolik příznivé a sněhu je opravdu málo. Na úvodní louce je slíše bláto než sníh, proto tři kilometry než se dostaneme ke stadionu, kde jsou tratě upravené, připomínají spíše slalom.