Liptovský Mikuláš 2011

15.04.2011 21:19

      

V daleké slovenské kotlině se konaly první nominační boje na MS a ME ve sjezdu na divoké vodě. V překrásném slalomovém areálu v Liptovském Mikuláši na řece Váh si pardubičtí závodníci snadno poradili se sloučenou československou konkurencí. Hlavně u singlkanoistů závod připomínal spíše okresní přebor pardubického oddílu než celostátní nominační závod. V obou závodech nestáli na stupních vítězů jiní závodníci než právě z Pardubic. V sobotním závodě již standardně dominoval Ondřej Rolenc a ukázal, že jeho třetí místo v anketě o nejlepšího sportovce Pardubického kraje nebylo náhodné. Ve velice dobrém světle se ukázal i Tomáš Kejklíček, který skončil těsně na druhém místě, následován oddílovým kolegou Honzou Šťastným. V deblkanoích potvrdili  svoje kvality 3. místem Mornštejn s Veselým, kteří nestačili pouze na slovenskou posádku Kunhart - Šoška a na české překvapení Tomka se Šrámkem. V závodě kajaku žen se nebývale dařilo Radce Valíkové, která obsadila 3. místo a nenechala tak nikoho na pochybách, že na divokých vodách patří k české špičce. Výborné 3. místo na kajaku doplnila jasným prvenstvím v závodě singlkanoí žen.

V nedělním závodě, který byl i prvním nominačním závodem na MS v německém Augsburgu, ještě pardubičtí singlíři vylepšili svoje pozice a obsadili  všechny nominační posty. Po výborné první jízdě vedl Tomáš Kejklíček, bohužel však ve druhé jízdě chyboval ve spodní části trati a přenechal tak první místo Rolencovi. Zlepšenou jízdou oproti sobotnímu závodu se posunul na třetí místo Lukáš Uncajtík, následován veteránem Šťastným.

V deblkánoích sice Mornštejn s Veselým o jednu pozici propadli, ale i tak bez problémů získali důležité nominační body. Na kajaku se Radka Valíková po první jízdě držela na pěkné čtvrté pozici, bohužel se po chybě ve druhé jízdě propadla až na osmé místo a zkomplikovala si tak postup na mistrovství světa. Jednoznačně však dominovala na singlkánoi a obhájila tak svoje sobotní první místo. Nejlepším pardubickým kajakářem se zaslouženě stal Tomáš Danda, jehož 16. místo patří k jeho historicky  nejlepším výsledkům a jasně dokazuje jeho ambice pro získání 1. výkonnostní třídy.

Pardubičtí závodníci tak ve slovenských vodách udělali první krok k účasti na MS a ME a v podstatě prošli nominačními boji bez ztráty kytičky.