Mistrovství České republiky 2011

28.08.2011 17:18

    Už v pátek se sjeli všichni vodáci z celé České Republiky, aby se svezli na Vltavě pod lipenskou přehradou na divoké vodě.To vše komplikovalo nejen dopravu, ale i trénink na vodě. Nicméně někdo se s tím popral lépe, někdo hůře a v sobotu odpoledne (po skončení slalomových závodů) dostali prostor i sjezdaři. Start se konal přímo pod přehradou a vedl přes Váňu, Železňák, Prokopa, dva rybníky a poté konečnou velmi obávanou Loučovickou peřej.

Na závod se udělalo pravé kanoistické počasí, takže o silný déšť rozhodně nebyla nouze. V kategorii singlkanoistů si nejlépe vedl Ondřej Rolenc, který vyhrál o 17 sek. před  druhým Lukášem Novosadem. Na pátém místě se umístil Tomáš Kejklíček následován s osmi sekundovou ztrátou (oddílovým kolegou žijícím ve Francii) Janem Pichekem. Na osmém místě se umístil náš kouč Jan Šťastný. V kategorii kajakářek dojela Radka Valíková na 7. místě. Deblkanoisté Lukáš Uncajtik s Davidem Lisickým zvítězili před mladou posádkou Daniel Suchánek a Jan Jílek z Vysokého Mýta o necelých 8 sek a získali tak pro Pardubice druhé zlato.

V neděli skvěle zajel Tomáš Kejklíček a stal se Mistrem republiky před Lukášem Novosadem. V druhé jízdě zaznamenal neskutečné zrychlení Ondřej Rolenc a skončil celkově na 3. místě. V první jízdě měl problémy s lodí, která se mu zlomila ve špici, tudíž byl rád, že závod dokončil. Na pátém místě skončil Jan Šťastný a sedmý Jan Pischek. Radka Valíková skončila na kajaku na 5. místě. Závod singlkanoistek byl velmi napínavý. Pro Radku si v první jízdě sáhl čochtan, tudíž musela pod Železňákem provést eskymácký obrat a odcouvat do cíle. Na Hanu Peterkovou ztrácela 8 sek. Nicméně v druhé jízdě dokázala výrazně zrychlit a dojela si pro první místo. Kategorie delkanoistů přinesla těsné zlato o 0,27 sek.mladé posádce z Vysokého Mýta Danu Suchánkovi a Janu Jílkovi, před zkušeným Romanem Mornštejnem a Petrem Veselým. Roman Mornštejn s Petrem Veselým se vrátili po půlroční pauze, protože Roman se na závodech na Kamenici zranil, tudíž návrat na stříbrné příčce jistě potěšil. Na třetím místě skončil David Lisický a Lukáš Uncajtik, kteří zajeli dvě časově velmi vyrovnané jízdy.