Mistrovství České republiky veteránů ve slalomu

23.07.2011 17:17

    Na MČR veteránů ve slalomu jsme poslali dva zástupce našeho oddílu a byli jsme si téměř jisti, že určitě ze závodů přivezou nějaký cenný kov, ačkoliv se náš oddíl více specializuje na sjezd. Mistrovství se konalo kousek od Karlových Varů na pro veterány obávané peřeji Hubertus.

Dopoledne se jel nejdříve závod kajakářů a deblkanoistů, přičemž si náše posádka Jan Šťastný a Zdeněk Vorel vedli výborně a vybojovali krásné druhé místo, když nestačili pouze na největší kapacity slalomového světa jako jsou Marek Jiras a Jaroslav Pollert.

Odpoledne byl na programu závod singlkanoistů. Honza Šťastný v první jízdě nepředvedl příliš přesvědčivý výkon a zůstal na konci výsledkové listiny, nicméně slalom se jede na dvě jízdy, přičemž se počítá ta lepší z nich. V druhé jízdě měl šanci na reparát a nebyl by to dobrý kouč, kdyby ji nevyužil. Zlepšením na trati zaznamenal zrychlení téměř o 38 sekund, což je opravdu slušný výkon, když trať měla okolo 2 minut. Zlepšením se posunul vpřed a skončil na třetím místě těsně před dlouholetým rivalem Janem Millerem, který se na tento závod připravuje po celou sezonu. Zdeněk Vorel zajel dvě celkem vyrovnané jízdy, ale ani v jedné z nich se nedokázal vyvarovat trestného dotyku a skočil na konečné 9. pozici. Naši veteráni sice nepřivezli mistrovské zlato, ale ostudu rozhodně neudělali.