Mistrovství České republiky družstev a Český pohár na Čeňkově Pile

22.04.2012 20:00

    O víkendu pokračovala nominace o místa na červnové Mistrovství světa ve Francii v Bourg st. Maurice na řece Isere. Vodní stav a počasí bylo vodákům celkem přívětivé a výsledky členů pardubického oddílu byly ještě lepší.

    V sobotu dopoledne se konal závod ve sprintu a odpoledne pokračovalo Mistrovstvím České republiky v závodě družstev. Nominační kritéria se pro letošní sezonu oproti minulým letům změnila, protože na MS mohou startovat pouze 4 lodě za stát, proto si reprezentační dres zajistí nejlepší dvě lodě ze sprintu a nejlepší dvě z dlouhého sjezdu, pokud jsou jména na prvních pozicích shodná doplňuje se podle pořadí 3. a 4. loď.

    V kategorii singlkanoistů si pro první místo, jak už bývá jeho zvykem, dojel Ondřej Rolenc s náskokem téměř dvou sekund na druhého Lukáše Novosada. Velice dobře zajel Tomáš Kejklíček, který skončil na celkově třetím místě, bohužel s velice smolným rozdílem na Lukáše Novosada to o pouhou jednu setinu sekundy. Na 6., 7. a 8. místě se seřadil zbytek singlkanoistů z pardubického oddílu a to v pořadí: Jan Šťastný, Lukáš Uncajtik a Jan Pischek.  V kajaku žen Radka Valíková zajela dvě vyrovnané jízdy a překvapivě skončila na čtvrtém místě, přestože se již věnuje singlkanoi žen.

    Velké překvapení se v letos zrodilo v nově složené posádce Ondřej Rolenc a Jan Šťastný, trenér a jeho svěřenec se rozhodli, že spolu kleknou do deblkanoe a pokusí si vyjet mistroství světa ve sprintu v Bourgu. Ve sprintu skončili na druhém místě za posádkou Cuc - Zdráhal. Lukáš Uncajtik s Davidem Lisickým skončili na 6. místě s velkou ztrátou na první místo. V ženské singlkanoi letos poprvé vyhrála Radka Valíková s velkým náskokem na Hanu Peterkovou.

    Při odpoledním mistrovství České republiky družstev suverénně vyhrála hlídka singlkanoistů z Pardubic ve složení Ondřej Rolenc, Lukáš Uncajtik a Tomáš Kejklíček a přivezla si tak již 8 titul v řadě za sebou. Druhá hlídka Pardubic dojela na 6.místě. Mnohem větší drama se událo v deblkanoiích, kdy pardubická hlídka sváděla boj s posádkou z Bohemians Praha. Pardubičtí si půjčili Davida Lisického z Olomouce, protože jeden člověk z posádky nemusí být členem oddílu a dále nám přijel na výpomoc Jan Pischek, který dlouhodobě žije ve Francii. Pardubice ze začátku vedli s velkým rozdílem, který postupně na trati začli zrácet, ale prvenství dokázali obhájit o 7 sekund právě před Bohemians.

    V nedělním dlouhém sjezdu si opět pro prvenství dojel Ondřej Rolenc, čímž si potvrdil start na červnovém MS. Na druhém místě dojel Tomáš Kejklíček, který o svém startu na MS bude moci rozhodnout už příští týden v dlouhém sjezdu na Kamenici. Lukáš Uncajtik dojel 4. s malou ztrátou 2. sek na třetího Antonína Haleše. V kajaku žen dojela na 7. místě Radka Valíková a na 2. místě v kategorii singlkanoistek. Za Hanou Peterkovou, zaostala o 7 sekun, když se na trati převrátila a natočila hodiny nakonec musela eskymovat. V kategorii deblkanoistů byla suverénní posádka Lukáš Uncajtik – David Lisický, když vyhrála rozdílem třídy před svými oddílovými kolegy Ondřejem Rolencem a Janem Šťastným, obě dvě posádky si tímto umístněním zajistili start na červnovém MS ve Francii.